loader
Nyhet

Slik sparer du strøm med Homely

Med en kald vinter og høye strømpriser, gjelder det å spare der man kan. Det kan du heldigvis enkelt gjøre med Homely. Ikke bare har du en trygg boligalarm - men også løsninger som gjør hverdagen din litt enklere, og strømforbruket lavere.

 

Alt du trenger er Homely (abonnement, app og Hjemmesentralen), samt en røykvarsler eller en annen sensor med temperaturmåler, og en Smart Plug Mini. Så, hvordan sparer du strøm med dette?

 

Styr varmen i appen

 

Har du gamle panelovner uten temperaturstyring, eller kanskje synes du det er tungvint å hele tiden endre temperaturen på varmeovnen? Da er det greit å kunne styre varmen i hjemmet, rett fra mobilen. Med vår funksjon «virtuell termostat» kan du gjøre nettopp dette, uansett hvor du befinner deg. Dette gjøres ved at du kobler varmeovnen din til en Smart plug Mini. Så benytter du temperaturmåleren i for eksempel en røykvarsler og setter innstilling i appen for ønsket komforttemperatur. Slik kan du eksempelvis sikre at temperaturen i boligen ikke blir lavere enn 5 grader, for å unngå frostskader. Les mer om hvordan du setter opp innstillinger for dette her.

 

 

 

Bruk «energisparing»

 

Med funksjonen «virtuell termostat» kan du også sette varmeovnen din på «energisparing». Er du en av de som lar varmeovnen stå på samme temperatur hele døgnet? Da går det fort mer strøm enn nødvendig, og da er denne løsningen perfekt for deg. Ved å sette på energisparing velger du en lavere temperatur enn normaltemperaturen. Dette kan du for eksempel sette på når du skal sove, ikke bruker rommet eller skal reise bort. Dermed slipper du å bruke unødvendig med strøm. Også dette gjøres rett i appen – uansett hvor du befinner deg.

 

Mål strømforbruket

 

Du kan også bruke Smart Plug Mini til å måle strømforbruket på en varmeovn eller andre elektriske apparater, både sanntid og totalforbruket for apparatet. Dette ser du på selve enheten i appen. Vil du se oversikt over ditt totale strømforbruk for hele husstanden? Da kan du benytte en EMI Norwegian HAN. Denne kobles enkelt til strømmåleren din og viser både det totale strømforbruket og når på døgnet det går mest strøm. Det gjør det enklere å gjennomføre tiltak som kan senke strømforbruket.

Vil du ha mulighet til å både kunne måle strømforbruket til flere elektriske apparater og fjernstyre de fra appen? Da kan du benytte Smart Relé 16A DIN. Har du varmekabler og ønsker en smarthus løsning for styring av disse, kan vi også nevne at vi har ELKO Super termostat som gir deg full kontroll over temperaturen og styring av varmen i appen. Installasjon av Smart Relé 16A DIN og ELKO Super termostat må utføres av en elektriker.