Dårlig dekning mellom smartenheter? - Homely boligalarm - Smart sikkerhet. Helt enkelt.
homely_artikkel_topp_730x730px_wifi-bad-reception-2
DATO: 22.11.18 AV: Homely
Teknologi

Dårlig dekning mellom smartenheter?

Tips og triks for maksimal utnyttelse av Homely

Smartenhetene dine trenger å kommunisere med Hjemmesentralen. Signalene går fra enheten, til Hjemmesentralen, til et datasenter før det ender opp hos alarmstasjonen. Dersom du har plassert enhetene dine feil, kan det hende at alarmen ikke trigges når den skal.

Hvis du opplever at enhetene dine ikke har kontakt med Hjemmesentralen, eller de faller mye ut, kan disse to forslagene kanskje hjelpe:

1. Flytt Hjemmesentralen til et mer sentralt sted i huset.

Det kan hjelpe å sette Hjemmesentralen nærmere enhetene. Det er ikke nødvendig at de fysisk ser hverandre, men dersom det er mer enn 20 meter, eller en betongvegg, mellom dem kan det forstyrre signalet.
Hjemmesentralen og routeren opererer på samme frekvens. Det vil si at der du du har Wifi-dekning i huset ditt, har du mest sannsynlig dekning med Hjemmesentralen også.

2. Flytt sensorene.

Når du parer opp sensorene første gang, kan det lønne seg å gjøre det før du plasserer dem der de skal henge eller stå. Paringsprosessen blir mye enklere når du har enhetene foran deg. Du vil oppdage det i appen dersom enheten mister kontakt med Hjemmesentralen. Et triks kan være å vente med å lime/skru enheten fast til du vet at den har dekning. For eksempel: En røykvarsler kan flyttes nærmere Hjemmesentralen og fortsatt henge i samme rom.
Dersom du opplever at du ikke kan flytte på en sensor eller på Hjemmesentralen, kan det løses med å skaffe en repeater.

Hva er en repeater?

En repeater kan også omtales som en rekkeviddeforlenger eller signalforsterker. Det vil si at den sender signalet fra Hjemmesentralen videre til andre enheter og omvendt. Dersom det ikke er mulig å flytte enheter og du fortsatt sliter med forbindelsen, kan det være du trenger en enhet som kan være repeater. Enheter med slik funksjon er Smart Plug Mini eller sirenen.

 

Hva er et nettverk og hva har det med dekning å gjøre?

Et nettverk er den trådløse forbindelsen som enhetene dine kommuniserer til. Dekningen er styrken på det signalet. Dette kan sammenlignes med wifidekningen din. Altså ditt trådløse internet, ditt hjemmenettverk. Den trådløse routeren din dekker ofte hele boligen, men dersom signalet ikke er sterkt nok kan man skaffe seg en repeater. For å få dekning i hele boligen må signalet kunne «hoppe» via en enhet for å bli sterkt nok til å komme helt frem eller helt hjem.

Det samme gjelder for Homelys smarte enheter. Når du skaffer deg repeatere minsker du sjansen for at dekningen blir for dårlig og man kan derfor si at forbindelsen mellom dem blir mer stabil. Når du har repeatere i boligen utvider du rekkevidden på nettverket ditt. Å ha et slikt nettverk rundt sin Hjemmesentral kan kalles et meshnettverk.

 

Dersom du fortsatt sliter med dekning til enhetene dine, ikke nøl med å ta kontakt med oss. Vi hjelper deg mer enn gjerne. Beskriv problemet ditt og send det til support@homely.no