Blogg, Teknologi

Smartteknologi­ og IoT

Smartteknologi som er noe vi stadig oftere hører om. Det enkleste er å si at vanlige ting har fått internettforbindelse og dermed flere funksjoner. Smartteknologi skal hjelpe oss å spare energi og tid slik at livet skal bli enklere.

Hva er smartteknologi?

Smartteknologi er noe vi stadig oftere hører om. Det enkleste er å si at vanlige ting har fått internettforbindelse og dermed flere funksjoner. Smartteknologi skal hjelpe oss å spare energi og tid slik at livet kan bli enklere.

Vi kan bruke smartteknologi til personlig sikkerhet og til å overvåke, styre og regulere boligen vår. Smartteknologi kan gjøre oss tryggere, mer effektive og ikke minst; mer miljøvennlige. Boligsikkerhet på høyt nivå har blitt tilgjengelig for privatpersoner og skal gjøre både oss selv og verdiene våre sikrere.

Foreløpig er smartteknologi kanskje mest kjent som smarttelefonen eller smart-TV. For oss er det allikevel mest spennende hva smartteknologi kan gjøre for tryggheten til deg og dine.

Men hva er IoT?

Smarte enheter som er koblet til internett kalles gjerne Internet of Things, altså tingenes internett. Det forkortes ofte IoT. Man bruker gjerne denne benevnelsen om ting som vanligvis ikke er forventet å ha nettilgang. Røykvarsleren, bevegelsessensoren, smartklokka og TVen er eksempler på dette. IoT gjør at helt alminnelige ting kan fjernstyres med apper, varsle deg om hendelser eller samarbeide med andre smarte enheter. Maskin-til-maskin-kommunikasjon kan automatisere prosesser som ellers hadde krevd at mennesker registrerte og digitaliserte informasjonen.

Drøm smart, handle smartere

 

Se for deg følgende scenario:

Dere skal på hytta. Det er kaldt ute og dere vet dere kommer sent frem.

  • Mens du sitter i bilen skrur du på varmeovnen slik at hytta får behagelige 22 grader.
  • Idet dere kjører inn foran hytta blir alarmen skrudd av.
  • Når du går inn på gårdsplassen skrur lyset seg på.
  • Og nøkkelen som er så lett å glemme er bare en kode.

Med Homely kan dette scenarioet være virkelighet. Homely har velutviklet og moderne teknologi som kan gi deg nøyaktig det du vil ha – samlet på ett sted.

Homely og smart sikkerhet

 

 

Disse scenarioene er historie når du skaffer deg smart boligsikkerhet. Våre enheter kan kommunisere både mellom hverandre og til deg, slik at du slipper å tenke på disse scenarioene.

  • Du kan skru på varmeovnen og justere termostaten på hytta
  • Hvis røykvarsleren og varmesensoren får indikator på brann, kan vekterselskapet varsle nødetatene
  • Med vannlekkasjesensor får du beskjed hvis noe lekker og du kan håndtere situasjonen før det blir en forsikringssak

 

Smartteknologi kan gjøre hverdagen din både enklere og sikrere. Vi i Homely ønsker å gjøre denne tryggheten tilgjengelig for folk flest, derfor er vi markedsledende på pris.

Se hvilket abonnement som passer best for deg her.