loader
Sikkerhet

Slik sikrer du hjemmet før sommerferien

Med sommeren rett rundt hjørnet og ferieplanene klare, er det på tide å ta noen enkle, men viktige steg for å sikre hjemmet før du reiser av gårde. Her er noen tips som vil hjelpe deg med å gjøre hjemmet ditt så trygt som mulig mens du er borte.

 

1. La huset se bebodd ut

Å etterlate et hus som virker bebodd kan være en av de beste måtene å avverge potensielle innbrudd. Du kan enkelt la et lys stå på, eller enda bedre, koble en lampe til en smartplugg. Med en smartplugg kan du enkelt styre lyset hjemmefra, og dermed gi inntrykk av at noen er til stede.

2. Vær diskret på sosiale medier

Selv om det kan være fristende å dele bilder fra ferien på sosiale medier, kan det også tiltrekke uønsket oppmerksomhet. Unngå å annonsere at du er borte, og spar ferieopplevelsene til du er trygt tilbake. Tyver kan lete etter tomme hus på nettet, og ved å være forsiktig, kan du redusere risikoen for innbrudd.

3. Be naboen om en tjeneste

Et ekstra par øyne på huset kan være uvurderlig. Spør naboen om de kan ta inn posten din og kanskje til og med holde et øye med huset ditt mens du er borte. Det er en liten innsats for dem, men kan bety mye for din trygghet.

4. Synliggjør alarmen din

Et enkelt, men effektivt tiltak, er å merke boligen med skilt og klistremerker som viser at du har en pålitelig boligalarm fra Homely. Dette kan avskrekke potensielle innbruddstyver og gi deg ekstra trygghet. En synlig alarm er en tydelig indikasjon på at boligen er godt sikret.

 

5. Unngå synlige verdigjenstander

Det er lurt å unngå at verdisaker ligger synlig fremme. Synlige verdigjenstander kan tiltrekke tyver og øke risikoen for innbrudd. Sørg for å lagre verdifulle gjenstander på et trygt sted, utenfor synsvidde fra vinduer og dører.

6. Ikke legg ut en ekstranøkkel

Unngå å legge ut en ekstranøkkel, da dette kan utgjøre en risiko dersom tyver finner den. Har du en elektronisk dørlås som for eksempel Yale Doorman eller Easy Access, kan du gi ut en gjestekode dersom noen trenger tilgang til huset mens du er bortreist. Dette er en tryggere løsning for å sikre din bolig.

7. Sjekk for sikkerhet

Før du lukker døren bak deg, ta en runde for å dobbeltsjekke at ovnen og stekeplatene er avskrudd, og at ingen kraner står åpne. Dette kan bidra til å unngå brann- eller vannskader mens du er borte. Brannsikkerhet er like viktig som å beskytte hjemmet mot innbrudd.

8. Aktiver alarmen

Før du setter kursen mot feriemålet, sørg for å aktivere boligalarmen enten via betjeningspanelet eller i Homely-appen. Dette vil gi deg ekstra ro i sjelen og sikre at hjemmet ditt er beskyttet mens du er borte. En aktiv alarm er essensielt for å sikre bolig og gi deg trygghet.

9. Nyt ferien!

Når du har tatt alle forholdsregler for å sikre hjemmet ditt, er det på tide å slappe av og virkelig nyte ferien din. Du kan være trygg på at du har gjort alt du kan for å beskytte eiendommen din mot innbrudd og brann.

Med disse enkle tipsene kan du reise bort med fred i sinnet, vel vitende om at hjemmet ditt er godt ivaretatt. Vi ønsker deg en fantastisk sommerferie!

 

Har du ikke installert boligalarm hjemme eller på hytta? Sjekk din månedspris og få tilbud!