Teknologi

Tips for bedre dekning

Få maksimalt ut av ditt smarte boligsikkerhetssystem med disse to knepene

Hjemmesentralen kommuniserer med alle enhetene dine, ved bruk av kommunikasjonsprotokollen ZigBee. Signalene går fra enheten, til Hjemmesentralen, til et datasenter før det ender opp hos alarmstasjonen og i app hos deg.

Når du legger til enhetene i app første gang, anbefaler vi at dette gjøres i umiddelbar nærhet til Hjemmesentralen. Oppkoblingen blir mye enklere når du har enhetene foran deg. Etter oppkobling av sensorene kan det være lurt å først plassere enhetene der du ønsker å montere de, for å så montere dagen etter, slik at du vet at de har godt signal. For eksempel: En røykvarsler kan monteres nærmere Hjemmesentralen, men fortsatt plasseres i samme rom. Dersom en enhet mister kontakt med Hjemmesentralen vil dette vises med rødt ikon på den aktuelle enheten i appen.

Dekning kan variere fra sted til sted, og det er flere faktorer som spiller inn. Både det byggtekniske og støykilder, dette kan eksempelvis være vegger, tak og varmekabler. Homely smart boligalarm er ment for innendørs bruk og innenfor husets fire vegger. Dersom du har montert enheter i eksempelvis garasje kan også vær og vind påvirke signalet.

Hvis du opplever at enhetene dine ikke har kontakt med Hjemmesentralen, eller at de veksler mellom online og offline, kan disse to forslagene forhåpentligvis hjelpe:

1. Flytt Hjemmesentralen eller enhetene nærmere hverandre

Det kan hjelpe å sette Hjemmesentralen nærmere enhetene, eller å flytte enhetene nærmere Hjemmesentralen for å se om dekningen blir bedre. Vi anbefaler å ha Hjemmesentralen så sentrert i huset som mulig. Du kan enkelt koble Hjemmesentralen til WiFi i app, slik at den fritt kan flyttes til mest optimal plassering. For å koble Hjemmesentralen til WiFi, trykk på (1)Innstillinger, (2) Endre WiFi.

2. Benytt en signalforsterker

En signalforsterker kan benyttes for å gi bedre signal til enhetene. Alle strømsatte enheter fungerer som signalforstekere, dette innebærer sirenen, smartplugg og smartkabelen. Dersom signalet skal forsterkes til en røykvarsler vil vi anbefale å benytte en sirene, da denne både forsterker signal, gir lyd og har batteri back-up for å sikre signal selv om strømmen skulle gå.

Dersom du fortsatt sliter med dekning til enhetene dine, ikke nøl med å ta kontakt med oss. Vi hjelper deg mer enn gjerne. Beskriv problemet ditt og send det til support@homely.no