loader
Nyhet

Usikker på hva slags utstyr du egentlig trenger?

Så enkelt installerer du din egen boligalarm

 

Mange går seg vill i jungelen av boligalarmer og er usikre på hva som passer for deres bolig. Her er eksperttipsene som viser hvor lett det er å skape trygghet hjemme.

– Å ha boligalarm tilknyttet alarmstasjon som er bemannet hele døgnet, har mange fordeler, sier Andrea Thorsnes, som er produktekspert hos alarmleverandøren Homely.

Hun sier trygghet når familien sover, et sikret hjem når man reiser bort og reduserte priser på boligforsikring er de viktigste argumentene for å tegne et slikt abonnement.

Men de som bor i hus og de som bor i leilighet har ulike behov. Det kan derfor være vanskelig å vite hvilke produkter man trenger, hvor de skal installeres og hvor mange ulike produkter som er nødvendig.


Derfor viser Andrea, som er FG-fagansvarlig, fram de ulike produktene Homely tilbyr.

Alarmleverandøren er opptatt av smarte løsninger som er enkle å installere selv og at kundene har frihet. Abonnementet koster 199 kroner per måned, og det er heller ingen bindingstid.

De fleste velger å montere selv siden det i utgangspunktet er enkelt å installere Homelys produkter, men ønsker du hjelp tilbyr Homely montering

 

Slik sikrer du boligen mot brann

– Det klart viktigste å ha hjemme er optiske røykvarslere. Det er jo påbudt å ha minst én røykvarsler per etasje, men vi ser at mange ikke har det på soverommet. Det er et rom vi anbefaler å sikre mot brann, sier Andrea.

Det gjelder soverommet til både voksne og barn, og i tillegg er det lurt å ha optiske røykvarslere i alle oppholdsrom og i eventuelle tekniske rom.

Andrea forteller at det er noen feil som er vanlige å gjøre når man setter opp røykvarslere hjemme, men at noen enkle huskeregler gjør det veldig enkelt.

 

– Hvert sekund teller

Alarmeksperten sier førsteprioritet er å ha røykvarslere som sier fra når en brann starter i hjemmet, men å være tilknyttet en døgnbemannet alarmstasjon gir et stort fortrinn:

– Det aller viktigste er å komme seg ut så raskt som mulig, men dersom brannen starter om natten og man ikke våkner av alarmen vil koblingen til alarmstasjonen kunne redde familien og deg.

Andrea legger til at det også kan være vanskelig å ta med seg telefon for å ringe brannvesenet hvis ulykken skjer, og ved en brann teller hvert sekund.

Er man tilknyttet alarmstasjon, vil derfor nødetatene varsles raskt ved brann. Det kan bety svært mye med tanke på materielle skader på hjemmet.

Slipp alarm under matlaging

Andrea har også et smart tips til kjøkkenet, for alle har vel opplevd at røykvarsleren går midt i matlagingen på grunn av for mye stekeos.

– På kjøkkenet kan det være lurt å ha en varmesensor (bildet) i stedet for en røykvarsler. Ved brann øker temperaturen veldig raskt, og det oppdager varmesensoren, sier hun.

Alle Homelys produkter kan enkelt styres ved hjelp av en app, og man får for eksempel full oversikt over hvor mye batteri som er igjen i røykvarslerne.

 

Slik sikrer du boligen mot vannlekkasje

For mange med hus kan vannlekkasje være vanskelig å oppdage før fuktigheten har forårsaket stor skade.

Derfor har Homely utviklet en nett og liten vannlekkasjesensor som er lett å plassere på utsatte steder.

– Denne anbefaler jeg å plassere på kjøkken, vaskerom og eventuelt bad, sier Andrea mens hun viser fram den lille sensoren som umiddelbart gir beskjed til alarmstasjonen hvis den kommer i kontakt med vann.

Det er også mulig å koble til en forlenger som gjør at man kommer til på vannutsatte steder der sensoren ikke får plass.

Da slipper man den ubehagelige overraskelsen å oppdage vannlekkasjen når det plutselig begynner å dryppe i etasjen under.

 

Slik sikrer du boligen mot innbrudd

For de som bor i enebolig og rekkehus, vil det også gi ekstra trygghet å sikre seg mot at uvedkommende tar seg inn i boligen.

– Det er den største skrekken for mange, rett og slett fordi det ødelegger den trygghetsfølelsen vi skal ha i vårt eget hjem, sier Andrea.

 

Vær forsiktig på sosiale medier

– Har du noen andre tips som gjør huset ditt mindre attraktivt for innbruddstyver?

– Det er veldig enkle grep man kan ta: Ikke la verdisaker ligge synlig framme. Det er også mye man kan gjøre med smartteknologi og tidsinnstilte enheter som får det til å se ut som om noen er hjemme. Vær også varsom i sosiale medier, både med å vise fram verdisaker og vise at du er på ferie. Da kan tyvene finne ut det med et par tastetrykk, avslutter Andrea.

Les hele artikkelen her.