loader
Sikkerhet

SIKRE HUSET DITT FØR SOMMERFERIEN – HER ER 10 GODE TIPS 

Sommerferien nærmer seg med stormskritt og dermed øker også faren for potensielle innbrudd. Dette er gjerne en høytid for innbrudd da mange ofte reiser bort og lar boligene sine stå tomme i en lengre periode. Det er likevel flere steg du kan ta for å sikre boligen din mot uvedkommende.

 

1. Unngå full postkasse. Be svigermor eller naboer om å ta inn posten din mens du er borte.

2. Gjem unna verdisaker slik at de ikke ligger synlig fremme.

3. Sikre boligen din med en innbruddsalarm med tilkobling til alarmstasjon og vektertjenester. Skulle noe skje får du umiddelbart varsel i app og alarmstasjonen tar kontakt. Ved behov vil vekter sendes ut og nødetater kontaktes.

4. Merk huset med skilt og klistremerker som viser at huset er overvåket og tilkoblet en døgnbemannet alarmstasjon som agerer hvis alarmen går. Dette kan skremme bort potensielle innbruddstyver.

 

 

5. Sørg for å ha en Smart Sirene som gir lydvarsel hvis alarmen går. Den høye lyden kan virke avskrekkende mot potensielle innbruddstyver.

6. Sørg for å lukke og låse garasjen din.

7. Ikke trekk for alle gardiner og sørg for at noen lamper står på slik at det ser ut som at noen er hjemme. Har du en eller flere Smart Plug Mini koblet til lamper, kan du fjernstyre disse og la de stå på i et bestemt antall timer. Da kan du for eksempel slå på lyset om kvelden og vite at det går av igjen på morgenen. Slik sparer du også strøm.

8. Ikke legg ut en ekstranøkkel og risiker at tyvene finner denne. Har du en elektronisk dørlås som for eksempel Yale Doorman eller Easy Access kan du gi ut en gjestekode dersom noen skal vanne plantene dine mens du er bortreist.

9. Ikke fortell at du er bortreist på sosiale medier.

10. Bruk sunn fornuft, lukk og lås alle dører og vinduer.