loader

App – Enkel guide

Ønsker du å logge inn på et av våre testanlegg og teste appen kan du gjøre det ved å laste ned appen (apple, android) og logge inn med:

Brukernavn: demo@homely.no
Passord: Homely123
Pin-kode: 9999

På denne siden vil du få en rask innføring i bruk av app. For mer spesifikke beskrivelser av enkelte funksjoner, se egne informasjonssider om disse:

For skallsikring/alarmprofiler, se HER.

For automasjon (grupper, scener og regler), se HER.

 

Aktiver og deaktiver alarm

Alarm kan aktiveres og deaktiveres via app eller på betjeningspanelet.

I app finner du alarmikonet øverst på dashbordet. Trykk på «aktiver» og velg hvilken modus du ønsker å aktivere alarmen i. For å deaktivere, trykk på «deaktiver» og bekreft med din PIN-kode.

På betjeningspanelet aktiveres og deaktiveres alarmen ved å gjøre følgende:

Kode + hengelås lukket = bortesikring på

Kode + hus = delsikring på

Kode + nattsymbol = nattsikring på

Kode + hengelås åpen = alarm av

 

Legg til brukere og administratorer i app

For å legge til flere brukere kan du gå til innstillinger, trykke på «brukerliste» og deretter plusstegnet. Velg om vedkommende skal være administrator eller bruker i app og legg inn personens e-postadresse. Vedkommende kan laste ned appen, registrere seg som bruker og vil få tilgang til å opprette sin PIN-kode for bruk til å aktivere og deaktivere alarm.

En bruker har tilgang til å se alle enhetene i app og aktivere og deaktivere alarmen, mens en administrator gis tilgang til å gjøre alt av tilgjengelige endringer i app.

 

Legg til gjestebrukere i app

Skal du få besøk av en håndverkerrenholder eller ønsker å gi noen kode uten å måtte gi tilgang i app? Da kan du opprette en gjestebruker og gi tilgang i en bestemt tidsperiode. 

For å opprette en gjestebruker, gå til innstillinger i appen og trykk på gjestebrukerliste. Trykk på plusstegnet og følg beskrivelsen. Følgende muligheter er tilgjengelig for gjestebruker:

  • Sette tidsperiode for gjestebrukeren.
  • Gi tilgang til å deaktivere alarmen på betjeningspanel med egen PIN-kode.
  • Gi tilgang til å åpne Yale Doorman – velg mellom kode og nøkkelbrikke, eller begge deler.
  • Velg om tilgangen til Yale Doorman også skal deaktivere alarmen.

Om en gjestebruker låser seg inn eller slår av alarmen, får du beskjed i app.

Dersom du ønsker å gi en «permanent tilgang» til noen, men uten å gi tilgang til app, kan gjestebruker opprettes. Sett da tidsperioden til noen år, så har vedkommende tilgang.

 

Endre pin-kode

Når man blir lagt til som bruker eller administrator i et hjem, oppretter man en PIN-kode som man skal benytte for å aktivere og deaktivere alarmen. Ønsker man i ettertid å endre PIN-koden gjøres dette enkelt under innstillinger i appen. Gå til Innstillinger, trykk på «endre alarm-PIN til Hjemmesentral», bekreft med ditt innloggingspassord og skriv inn din nye PIN-kode.

 

Skru av sirene ved utløst alarm i app

Dersom innbruddsalarmen utløses ved en feil og man ønsker å skru av alarmen, kan man deaktivere alarmen enten via app eller på betjeningspanelet. Sirenen vil da stoppe.

Er man uheldig og utløser brannalarmen har man flere muligheter for å skru av sirene. Om man trykker på framsiden av en røykvarsler, vil alle røykvarslere som ikke har utløst alarm bli stille. Deretter kan man gå til sensor i alarm og trykke på denne. Dersom det fortsatt er røyk i sensoren etter 4 minutter, vil lydvarselet igjen starte, så sørg for å lufte godt ut. Et annet alternativ er å trykke knappen på hjemmesentralen i ca 6 sekunder, eller deaktivere sirenen via appen. I app er det et sirenesymbol på alarmikonet (like ved knappen for aktivering av alarm). Trykk på dette symbolet og bekreft med din PIN-kode.

Husk at alarmstasjonen alltid vil ta kontakt med deg ved utløst alarm. Det kan være lurt å lagre nummeret til alarmstasjonen, slik at du ser at det er de som ringer deg. Telefonnummeret er 815 69 049. Alarmstasjonen er døgnbemannet.

 

Legge inn informasjon om dørkode og nøkkelboks

Ønsker man at en vekter skal kunne ta seg inn i boligen ved en utrykning, har man mulighet til å enten oppgi dørkoden til elektronisk dørlås, eller kode til en nøkkelboks. Denne informasjonen legges inn i appen under «alarmstasjontjeneste». Dersom man benytter en nøkkelboks er det viktig at vekteren får informasjon om dette. I feltet for å legge inn dørkode skal man derfor skrive følgende: «SAFE: [kode til nøkkelboks]».

 

Oversikt over App